Sterre

Amara Sterre van 't Ydorhof

Sterre

Sterre is op 2 juli 2003 geboren in ons eigen huis, het eerste (en tot nu toe tevens het enige) nest van Kennel "Van 't Ydorhof". Ze is een dochter van onze Myrthe x Xtralarge van de Weyenberg.

Sterre was een wat angstig puppie en dat is ook de reden dat we haar gehouden hebben. En daar hebben we geen moment spijt van gehad. Door deze karaktertrek is ze ontzettend op ons gericht, ieder nadeel heeft zijn voordeel! Omdat we haar overal en nergens mee naar toe nemen is ze lang niet meer zo angstig als dat ze geweest is.

Ook met Sterre hebben we gehoorzaamheidscursussen gevolgd bij KC De Hofstad. De puppy-cursus heeft ze afgesloten met een derde plaats en de Jonge Hondencursus met een eerste plaats, niet verkeerd toch voor een Berner!

Inmiddels denkt Sterre dat ze een jachthond is, afgekeken van de goldens. Ze deinst niet terug van een bramenprop, als ze iets op haar neus heeft gaat ze er gewoon dwars doorheen. Als ze eruit komt heeft ze meestal de halve struik op haar rug, haar vacht is nou eenmaal niet gemaakt voor dat soort capriolen.

Als Sterre de leeftijd mag bereiken waarop ze in de veteranenklasse geshowd mag worden, dan wil ik dat zeker gaan doen. En voor de rest hoop ik van harte dat ze nog heel lang gezond blijft zodat we nog jaren kunnen genieten van haar capriolen.

Stamboom van Sterre
Stamboom

 

 

 

 

Sterre (kopstudie)

“The greatest pleasure of a dog is that you may make a fool of yourself with him, and not only will he not scold you, but he will make a fool of himself too.”

 Samuel Butler