Luna

Candid of the Modern Inn 

Luna

Luna is geboren op 14 januari 2003 bij Golden Retrieverkennel "Of the Modern Inn". Haar vader, Baveybuilt Bacchus, komt voor 100% uit werklijnen. Haar moeder, Voice of the Modern Inn, heeft nog maar voor 50% showbloed in zich. Een hondje dus om mee te werken, maar daar hadden we specifiek voor gekozen.

Toen Luna 8½ week oud was zijn we gestart met puppy-jachttraining bij Tea Blokland. Dit was ontzettend leuk om te doen en ook Luna had er zo te zien veel plezier in. Daarnaast zijn we met 12 weken gestart met de puppytraining op KC De Hofstad. In juli 2003 heeft ze deze cursus afgesloten met een diploma en de eerste prijs! De eerste beker was een feit.

Na deze cursussen zijn er vele gevolgd, zowel gehoorzaamheidscursussen als jachthondentrainingen. Ondanks het feit dat Luna onze eerste jachthond was en we af en toe uit onwetendheid trainingsfouten hebben gemaakt, zijn we toch ver gekomen met Lu. Ze heeft behoorlijk wat prijzen gewonnen en ook op een aantal wisselbekers schittert haar naam. Jammer is dat het maar niet lukt om ons KNJV A-diploma te halen......

Sinds 2½ jaar trainen we met veel plezier bij Gerard van Beek op diverse lokaties in het midden van het land. Inmiddels is Lu 7 jaar oud maar geniet nog met volle teugen van de training.

De afgelopen 3 jaar worden we ook af en toe uitgenodigd voor de praktijkjacht, fantastisch! Dat maakt toch iets los bij die honden. Zelfs Lu, die toch best de rust zelve is, wordt dan hieperdepiep. Afgelopen december op de hazen heeft ze bij de nazoek prachtig een ziekgeschoten haas opgespoord. Haar eerste levende haas.....ik herinner me nog goed hoe trots ze kwam aanlopen, echt een geweldige kick.

Dit jaar ga ik nog een aantal workingtesten op A-niveau lopen met Lu. Ben benieuwd hoe ze het gaat doen.....

Links naar alle resultaten van Luna zijn te vinden onderaan deze pagina!

Stamboom van Luna
Stamboom
HD- en ED-uitslag van Luna
HD/ED-uitslag
Ooguitslag Luna
Uitslag oogonderzoek

Luna met haas

“No one appreciates the very special genius
of your conversation as the dog does.”

Christopher Morley